Wil jij DIRECT je ex terug?! 👉 Start gelijk via deze pagina.

Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet?

Hoe kun je het beste omgaan met liefdesverdriet? Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet? – Wat kan er mis gaan?

Dit is een vraag die veel vrouwelijke lezers bezighoudt. Want gaan mannen dan zoveel anders om met liefdesverdriet dan de gemiddelde vrouw die te maken krijgt met een gebroken hart?

Zijn er andere kenmerken van liefdesverdriet waarneembaar bij mannen waarvan de relatie ten einde is gekomen? En is er wellicht een specifieke remedie tegen LDVD voor mannen? Jij hebt vragen, wij hebben antwoorden. Lees snel verder over hoe mannen omgaan met liefdesverdriet!

Mannen en liefdesverdriet

Mannen en liefdesverdriet

Laten we voorop stellen dat de ene man de andere niet is. De een is zeer gevoelig en schaamt zich niet om zijn emoties te tonen. De andere is juist zeer op zichzelf en veelal veel te trots om toe te geven dat hij zelf ook regelmatig een potje zit te janken op de rand van z’n bed.

Wel zijn we natuurlijk allemaal mensen en mensen hebben nu eenmaal gevoelens en emoties. Soms komen ze er uit. Soms ook niet. Mocht jouw ex dus geen traan hebben gelaten toen het uitging tussen jullie; dit wil absoluut niet zeggen dat het hem niets deed!

In onze blogpost over hoe je het beste om kunt gaan met liefdesverdriet vertelden we al dat liefdesverdriet vaak hetzelfde aanvoelt als rouw. Je verliest iemand en alhoewel hij of zij er nog wel in levende lijve is, is de persoon in kwestie niet langer meer beschikbaar voor je.

Het is dan ook niet vreemd dat de 3 fasen van liefdesverdriet sterk lijken op de fasen van een rouwproces. En ook de heren krijgen hier mee te maken. Al lijkt dat vaak niet zo.

Ontdek hoe je in no-time over liefdesverdriet heenkomt

 

Zo gaan mannen om met liefdesverdriet

Vaak zijn de heren wat trager van begrip dan de dames. In eerste instantie denkt de man vaak aan alle mogelijkheden die het vrijgezelle leven hem biedt. Hij kan weer gaan doen waar hij zelf zin in heeft en afspreken met wie en hoe vaak hij maar wilt.

Veel mannen nemen het er in de beginperiode van de relatiebreuk dan ook flink van en de afbeelding bovenaan het artikel is natuurlijk niet per ongeluk gekozen. Vaak gaat er een fikse dosis alcohol en andere genotsmiddelen mee gepaard, eventueel aangevuld met een scharrel voor een nacht.

De eerste fase van liefdesverdriet bij mannen is dan ook verschillend te noemen als je deze vergelijkt met de manier waarop vrouwen met liefdesverdriet omgaan. Het hele proces van huilen, ongecontroleerde emoties en wanhoop komt bij veel mannen vaak later pas.

Pas op een later tijdstip gaan ze beseffen wat ze nu eigenlijk precies kwijt zijn geraakt en/of hebben opgegeven. Vaak zijn de vrouwen tegen die tijd al in de fase van berusting en acceptatie.

Overigens is het hierbij geen kwestie van goed of fout. Iedereen gaat uiteindelijk op zijn eigen manier met liefdesverdriet om natuurlijk. Al is onderstaande afbeelding behoorlijk treffend als we de manieren vergelijken van hoe mannen en vrouwen om gaan met LDVD.

hoe gaan mannen om met liefdesverdriet
Satirische ‘meme’ over hoe mannen en vrouwen omgaan met liefdesverdriet.

Ik begrijp zijn omgang met het liefdesverdriet niet

Zoals gesteld gaan mannen en vrouwen dus doorgaans verschillend om met liefdesverdriet. Wanneer een vrouw maar wat graag terug wilt naar haar ex zal dat doorgaans vooral in de periode net na de relatiebreuk zijn.

Als het al langer uit is zien veel vrouwen in dat ze eigenlijk veel beter af zijn zo en besluiten om niet langer pogingen te ondernemen om hun ex weer voor zich te winnen.

Dit staat vaak haaks op het gedrag wat heren laten zien in de periode na de relatiebreuk. Hun besef dat ze eigenlijk toch het liefst terug willen naar hun ex komt vaak laat en in sommige gevallen té laat. Is de dame in kwestie allang over haar ex heen en heeft ze misschien al zelfs wel een nieuwe lover.

Veel mannen gooien dan ook hun eigen glazen in met de manier waarop zij omgaan met hun liefdesverdriet. Met als gevolg dat een hereniging er niet meer inzit, ondanks dat beiden misschien wel inzien dat het de beste optie is. Zonde, want je weet pas wat je mist als het er niet meer is natuurlijk.

Mocht jij als vrouw zijnde te maken hebben met een niet te stoppen gevoel van herenigd willen worden met je ex, besef dan dat je soms geen touw kan vastknopen aan zijn gedrag.

Mannen willen ook nog wel eens erg wispelturig zijn (tijdens hun liefdesverdriet). Willen ze bijvoorbeeld met je afspreken, maar komen ze hier in no-time weer op terug.

Zeggen ze bijvoorbeeld dat ze geen contact meer met je willen, maar beginnen ze uit zichzelf weer te appen. Laten we het er maar op houden dat het spreek woord ‘mannen komen van Mars en vrouwen van Venus’ er niet voor niets is natuurlijk.

Tips bij “Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet?”

Om je toch een beetje te helpen in deze situatie, hebben we hieronder 3 tips voor je verzameld die je mogelijk helpen om om te gaan met de wijze waarop je ex het liefdesverdriet verwerkt en misschien zelfs wel kunnen bijdragen aan een hereniging met je ex.

mannen liefdesverdriet tips

Heb nooit seks met je ex!

Dit is natuurlijk erg verleidelijk in de periode na de breuk. Je kent elkaar door en door. Weet wat de ander fijn vindt.

Je hoeft niet op zoek te gaan naar een nieuwe sekspartner, je hoeft slechts te appen en je bent verzekerd van seks. Ons advies: nooit doen als je je ex terug wilt!

Door seks met elkaar te blijven hebben kunnen jullie nooit op een normale manier omgaan met het liefdesverdriet.

Ook kan je ex je in zijn gedachten vooral gaan koppelen aan een makkelijke manier om seks te hebben in plaats van een mens van vlees en bloed waar hij van houdt. Allemaal zaken die je niet wilt als je serieus terug wilt naar je ex natuurlijk!

Las een radiostilte in

We zeiden het net al: je kunt pas wat gaan missen als het er niet meer is. Door constant contact te onderhouden met je ex kunnen jullie elkaar nooit echt gaan missen en dus ook niet gaan beseffen wat je dan precies mist aan de ander.

Door elkaar de ruimte te geven om het liefdesverdriet allebei op eigen wijze te verwerken, gun je elkaar ook de kans om elkaar te gaan missen. Een absoluut vereiste natuurlijk als je uit bent op een hereniging met je ex.

Vergeef hem zijn absurde gedrag

Maar wel tot een bepaalde hoogte natuurlijk. Mensen doen domme dingen als ze hun emoties niet onder controle hebben. Tel daarbij een goede fles alcohol op en je hebt een dodelijke combinatie die er voor kan zorgen dat je ex iets stoms uithaalt.

Vergeef het hem als het door de beugel kan, maar laat het ook zeker horen wanneer ie een grens over is gegaan. Je wilt terug bij hem, maar dan zal er wel een schone lei moeten zijn. Als hij iets heeft gedaan wat absoluut niet door de beugel kan is die schone lei natuurlijk onmogelijk.

Van Breuk Tot Doorbraak

We hopen dat je dit artikel over “Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet?” leuk vond om te lezen. We hopen dat we je bruikbare tips hebben kunnen geven en wellicht inzichten hebben kunnen verschaffen in de verschillen tussen mannen en vrouwen als het om liefdesverdriet gaat.

Heb je na het lezen van dit artikel behoefte aan nog meer bruikbare handvatten? Misschien is het Van Breuk Tot Doorbraak programma van relatiecoach Michelle dan iets voor je.

In dit online programma ga je vooral aan de slag met jezelf na de relatiebreuk, maar krijg je ook tips en tricks die je helpen bij het terugwinnen van je ex als dat hetgeen is wat je het liefste wilt.

Er is een niet-goed-geld-terug garantie en je kunt zodoende compleet risicoloos ontdekken of het Van Breuk Tot Doorbraak programma iets voor je is!

Ontdek hoe je in no-time over liefdesverdriet heenkomt

 

Een reactie plaatsen