Wil jij DIRECT je ex terug?! 👉 Start gelijk via deze pagina.

Omgaan met liefdesverdriet?

Omgaan met liefdesverdriet? Een simpele vraag. Een moeilijk antwoord. Jij bent namelijk jij en wat voor iemand anders helpt, wilt niet automatisch zeggen dat het voor jou dé remedie tegen liefdesverdriet is natuurlijk. In dit artikel geven we je een aantal handige tips die je helpen bij het verwerken van liefdesverdriet zodat je weer met frisse moed door het leven stapt nadat je relatie ten einde is gekomen.

Hoe gaat liefdesverdriet over?

De vraag hoe liefdesverdriet overgaat is eigenlijk heel makkelijk te beantwoorden: liefdesverdriet gaat vanzelf over. Toch ligt het hebben van LDVD net wat gecompliceerder.

Zeker als jij en je ex een lange relatie hebben gehad kan het lang duren voordat het liefdesverdriet over is. Misschien maanden, in sommige gevallen zelfs jaren. Maar dat liefdesverdriet over gaat moge duidelijk zijn. Altijd!

Maar HOE gaat liefdesverdriet dan PRECIES over?

Het loslaten van liefdesverdriet kan op tal van manieren. De één kiest er voor om al snel weer in een nieuwe relatie te stappen (een zogenaamde rebound relatie noemen ze dat) en de ander gaat juist flink de beest uit hangen en neemt iedere stapavond een nieuwe verovering mee naar huis.

Weer een ander gaat thuis op de bank zitten kniezen met een doos tissues en een flinke zak chips om zodoende avond na avond te verdrinken in het liefdesverdriet en er zijn ook zat mensen die er voor kiezen om de sportschool in te duiken om weer helemaal strak in het lijf te komen.

Welke optie je ook kiest: het is uiteindelijk altijd goed. Als het jou helpt bij het verwerken van het liefdesverdriet is het goed. Sommige zaken kun je echter beter niet al te lang doen (denk aan het thuis zitten verzwelgen) en andere zaken kun je nooit lang genoeg doen (denk aan het bezoeken van de sportschool).

Om je een handje te helpen bij het verwerken van ldvd hebben we hieronder een aantal tips en tricks verzameld die je hierbij kunnen ondersteunen.

Accepteer wat je voelt en accepteer wat er is

Liefdesverdriet doet pijn. Het maakt je boos. Het maakt je verdrietig. Het zorgt er voor dat je je geen raad meer weet en geen uitweg meer ziet. Het liefst wil je de hele dag huilen en eten is moeilijk vanwege het ontbreken van eetlust.

Niets mis mee allemaal. Accepteer dat je je zo voelt. Erken dat je je zo voelt. Het is namelijk de weg naar het verwerken van liefdesverdriet.

Omgaan met liefdesverdriet?

Hetzelfde geldt voor het accepteren van de situatie. Misschien wil je je ex dolgraag terugkrijgen. Ook daar is niets mis mee.

Maar accepteer dat je ex je ex momenteel is. Claimen en smeken of hij of zij je terugneemt is niet de oplossing. Als je echt graag terug met je ex wilt, dan zal je de boel moeten accepteren en vanuit daar moeten gaan kijken naar oplossingen.

Die zijn er zeker, maar die helpen je pas wanneer je je liefdesverdriet en de relatiebreuk volledig accepteert.

Absolute radiostilte

Ongeacht of je je ex terug wilt winnen of dat je er klaar mee bent en je ex nooit meer terug wilt: verbreek alle lijntjes die er zijn tussen jullie. Geen Whatsapp.

Geen Facebook. Geen Snapchat. Geen telefoontjes. Geen e-mail. Gewoon even helemaal niets meer. 0,0 contact tussen jullie beiden.

Wanneer je je ex graag terug wilt geef je hem of haar zo namelijk de mogelijkheid om je te gaan missen. Je weet pas wat je mist als het er niet meer is.

Wanneer jij nog steeds voortdurend op de voorgrond bent kan je ex je simpelweg niet gaan missen. Niet de beste manier dus om je ex weer voor je te winnen natuurlijk.

Aan de andere kant -als je je ex niet terug wilt, maar wel liefdesverdriet door hem of haar ervaart – kan contact met je ex er voor zorgen dat je constant wordt herinnerd aan je liefdesverdriet.

Ook weer niet de manier om je liefdesverdriet te verwerken natuurlijk. Dus in beide situaties: radiostilte. Volledig!

Focus je op de andere dingen in het leven

Hierboven beschreven we al dat iedereen anders omgaat met het verwerken van liefdesverdriet. Het voorbeeld van actief de sportschool induiken is natuurlijk een hele goede manier om om te gaan met liefdesverdriet.

Je kweekt er niet alleen een mooi lijf mee en maakt veel endorfine aan (gelukshormoon waardoor je je blijer voelt), maar het zorgt er ook voor dat je even weg bent bij het liefdesverdriet.

Door je te focussen op andere zaken kun je onmogelijk met je gedachten bij je ex en het ldvd zijn. Ideaal dus om het liefdesverdriet te verwerken.

Focus op jezelf

Ga daarom vooral leuke dingen doen met je vrienden of vriendinnen, bezoek je familie (je opa en/of oma die je al veel te lang niet gezien hebt bijvoorbeeld) en duik lekker de stad in om jezelf een nieuwe garderobe te shoppen.

Pas uiteraard wel op met wat je precies doet. Een biosje pakken is leuk, maar laat dan wel de romantische films even voor wat het is.

Ga daten

Bij daten denkt men al gauw dat het doel is om een nieuwe partner te vinden. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt ook gaan daten om je aandacht te verzetten en zo nieuwe mensen te leren kennen.

Ontmoet je plots toch je droomman of droomvrouw is dat helemaal prima, maar doe het vooral om lekker onder de mensen te zijn. Mocht je je ex terug willen is dit een prima manier om in te zien waarom je je ex terug wilt.

Wil je je ex juist helemaal niet terug? Dan is het de perfecte manier om over hem of haar heen te komen.

Meer tips en tricks?

We hopen je met dit artikel over “Hoe gaat liefdesverdriet over?” te hebben kunnen helpen. Misschien heb je voldoende aan onze tips en ben je in no-time over je ex heen, maar misschien zoek je wel nog meer handige tips om je liefdesverdriet te verwerken.

Het “Van Breuk tot Doobraak” programma van relatiecoach Michelle van den Berghe is in dat geval een goede aanrader. In haar methode helpt ze je de relatiebreuk te overwinnen en je weer happy te voelen.

Ze reikt je handvatten aan voor als je je ex terug wilt, maar de focus ligt vooral op jezelf terugvinden. Omdat dat altijd de basis is om weer verder te gaan.

Benieuwd geworden naar deze methode? Bezoek dan snel haar website en lees verder over het breuk tot doorbraak programma!

Een reactie plaatsen