Wil jij DIRECT je ex terug?! 👉 Start gelijk via deze pagina.

Liefdesverdriet gaat niet over. Wat moet ik doen?

Help, mijn liefdesverdriet gaat niet over. Wat moet ik doen? Klinkt dat herkenbaar voor je? Lees dan snel verder, want in dit artikel helpen we je een eindje op weg om je liefdesverdriet te verwerken zodat je weer verder kunt zonder dat vervelende gevoel van iemand ontzettend moeten missen!

Liefdesverdriet gaat niet over

Liefdesverdriet gaat niet over. Niet zomaar tenminste. Afhankelijk van de wijze waarop de relatie uit is gegaan, hoe lang jullie bij elkaar zijn geweest en hoe de gevoelens momenteel nog bij jou zijn ten opzichte van je ex kan het een tijdlang duren voordat dat vervelende gevoel van liefdesverdriet wegebt.

Een echte remedie tegen liefdesverdriet is er dan ook niet. Ze zeggen dat de tijd alle wonden heelt, maar wanneer je geen hap meer door je keel krijgt, de hele dag met tissues je tranen wegveegt en eigenlijk niets liever wilt dan in bed blijven liggen is het erg moeilijk om in het spreekwoord te geloven.

En toch. Liefdesverdriet gaat over. Linksom of rechtsom…

Wanneer je je ex terug wilt

Het pijnlijkste is het wanneer je aan de kant bent gezet door je ex en jij hier zelf totaal niet achter stond. Was hij of zij de ware voor je, maar bleek dat andersom niet het geval te zijn. Afwijzing. Het is één van de moeilijkere dingen in het leven om mee om te gaan.

Als je niets liever wilt dan terug bij je ex, zal je eerst moeten inventariseren of daar nog een kans toe is. Anders maak je het jezelf helemaal onnodig moeilijk en zal het liefdesverdriet alleen maar langer aanhouden. Verderop in dit artikel geven we je een paar tips en trucs om je ex terug te krijgen.

Soms is het beter zonder elkaar

liefdesverdriet gaat niet over
Soms is afscheid de beste optie…

Hoeveel verdriet je nu misschien ook hebt: sommige relaties werken gewoon niet. Misschien is er iets gebeurd wat niet door de beugel kon, misschien was de koek simpelweg op. Kan gebeuren. Niet het einde van de wereld. Al voelt dat nu misschien wel zo.

Aan alles komt vroeg of laat een einde. Ook aan je liefdesverdriet. Het belangrijkste is dat je de situatie leert accepteren zoals die is. Of je nu terug wilt naar je ex of niet. Uiteindelijk is het een feit dat het uit is tussen jullie en door de situatie te accepteren kun je stappen gaan maken om de boel weer op de rit te krijgen.

Hieronder volgen een aantal tips die je kunnen helpen bij het omgaan met liefdesverdriet. Lees ze, pas ze toe en vul eventueel aan met tips en tricks uit onze overige blogposts!

Concentreer je op jezelf

Accepteren dat de situatie is zoals ie is, betekent ook dat je weer vooruit kunt kijken. Daarbij is het belangrijk dat je vizier op jezelf is gericht. Niet op je ex. Niet op je liefdesverdriet. Maar op jou als persoon.

Jij bent de belangrijkste factor in jouw leven en alles valt of staat met de manier hoe je naar jezelf kijkt, hoe je over jezelf denkt en hoe tevreden je bent met je leven.

Dit laatste punt zal – nu je liefdesverdriet maar niet over gaat – op een dieptepunt zijn. Werk er aan en zorg er voor dat je weer happy gaat zijn met jezelf.

Trommel je vrienden of vriendinnen op en duik de stad in. Shop alles wat je wilt shoppen. Dit geeft je niet alleen een goed gevoel, maar door jezelf goed te kleden zal je ook meer zelfvertrouwen ervaren.

Duik vervolgens de sportschool in. Niet zozeer om een geweldig lijf te kweken, maar meer omdat je lichaam dan endorfine aan maakt. Dit hormoon zorgt er voor dat je je happy voelt en hier kan je dus nooit teveel van aanmaken!

Zoek afleiding

De beste manier om het knagende gevoel van je ex missen tot een minimum te beperken, is je aandacht verleggen. Als je aandacht elders is, is het veel moeilijker om voortdurend met je gedachten bij je ex te zijn.

Het shoppen en sporten van hierboven zijn goede voorbeelden, maar ook een avondje stappen, leuke dingen ondernemen met vrienden of vriendinnen of misschien zelfs daten met nieuwe gegadigden kunnen er voor zorgen dat je voldoende afleiding hebt en zodoende niet constant bij je liefdesverdriet zit met je gedachten.

Zoek hulp

Deze tip is misschien niet voor iedereen interessant, maar zeg zelf: als je je niet lekker voelt ga je naar de huisarts toch? En als je wilt afvallen schakel je een diëtist of personal trainer in. Waarom zou je dan geen hulp zoeken bij een expert als je te kampen hebt met (extreem) liefdesverdriet?

Een professional op het gebied van relaties kan je helpen de dingen weer positief te gaan bekijken. Hij of zij kan je helpen van je liefdesverdriet af te komen. En in sommige gevallen kan een coach je zelfs helpen bij het terugkrijgen van je ex!

Meer tips en tricks om om te gaan met liefdesverdriet?

Wie het internet afstruint naar “Liefdesverdriet gaat niet over…” zal tal van tips en tricks tegenkomen die je helpen om om te gaan met liefdesverdriet. Vrijwel alle bekende manieren om om te gaan met liefdesverdriet zijn door relatie expert Michelle van den Berghe gebundeld in haar befaamde Ex-Terug-Methode.

Deze methode puilt uit van de handige tips en trucs die je kunt toepassen om je ex terug te krijgen, maar vooral ligt de focus binnen de Ex-Terug-Methode op weer happy leren zijn met jezelf.

Door weer gelukkig met jezelf te zijn zal je ex ook eerder geneigd zijn om zijn of haar beslissing te heroverwegen. Je bent immers een leuker mens als je lekker in je vel zit en daarmee natuurlijk vele malen aantrekkelijker dan wanneer je je zwaar depressief, verdrietig en ongelukkig voelt vanwege het liefdesverdriet.

Lees zelf verder op Michelle’s eigen website over deze bewezen methode om je ex terug te winnen. 1 op de 2 die aan de slag ging met de methode werd herenigd met zijn of haar ex. Geloof ons daarbij niet op ons woord, maar bekijk zelf wat mensen zeggen over Michelle en haar methode!

liefdesverdriet gaat niet over
Enkele van de recensies.

We hopen je met dit artikel over ‘liefdesverdriet gaat niet over’ een hart onder de riem te hebben kunnen steken zodat je weer happy kunt worden met jezelf en je leven. Vond je dit artikel leuk om te lezen? Laat het ons dan even weten via een reactie!

Een reactie plaatsen