Wil jij DIRECT je ex terug?! 👉 Start gelijk via deze pagina.

Loslaten bij liefdesverdriet. Hoe doe je dat?

Liefdesverdriet zuigt. En hard ook. Zeker wanneer jullie relatie pas net ten einde is gekomen kan het lijken alsof je je ex nooit los gaat kunnen laten.

Loslaten bij liefdesverdriet is dan ook één van de moeilijkere dingen in het leven. Al helemaal wanneer de relatiebreuk onverwachts kwam en absoluut niet jouw keuze was. Dus hoe doe je dat dan, dat loslaten bij liefdesverdriet?

In dit artikel op Je Ex Terug Winnen.nl helpen we je een handje, zodat je weer met een bijeengeraapt hart verder kunt met je leven. Al dan niet met je ex…

Loslaten bij liefdesverdriet

Het loslaten van liefdesverdriet gaat niet zomaar, laten we dat vooropstellen. Zeker wanneer jij en je ex een langdurige relatie hadden kan het weken-maanden-jaren-decennia-eeuwen-lichtjaren duren voordat je voor je gevoel weer lekker in je vel zit.

En dat is vervelend. Want iedereen zou wel de remedie tegen liefdesverdriet willen toch? Zodat je in no-time weer helemaal happy bent en met volle zin door het leven stapt. Omdat je je ex en het liefdesverdriet wat hij of zij heeft veroorzaakt hebt weten los te kunnen laten.

Het loslaten bij liefdesverdriet gaat met kleine stapjes. Net zoals je relatie waarschijnlijk beetje bij beetje is gaan afbrokkelen tot er niets meer van overbleef, zal dit hetzelfde zijn met het verdriet wat je nu ervaart.

Weet dat er een einde aan komt, zelfs als het nu lijkt alsof het liefdesverdriet nooit meer over gaat.We hebben hieronder een aantal zaken voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om het liefdesverdriet wat je nu ervaart te verwerken, zodat je weer rooskleurig tegen het leven aan gaat kijken.

Accepteren

De eerste fase van het verwerken van LDVD betreft het accepteren van de situatie zoals hij nu is. Het is uit, daar kun je momenteel weinig meer aan veranderen.

Je voelt je rot, eet misschien niet meer en wilt waarschijnlijk het liefst de hele dag alleen maar in bed liggen. Accepteer dat je je zo voelt. Er is niets mis mee.

Dat wilt overigens niet zeggen dat je hier ook aan toe moet geven. De hele dag depri in bed gaan liggen is het slechtste wat je kunt doen bij liefdesverdriet, maar daarover dadelijk meer.

Het belangrijkste is dat je inziet dat je momenteel niets kunt veranderen aan de situatie en het enige wat je dus kunt doen, is het accepteren zoals het is.

Einde relatie. Wat nu

Focus op andere zaken in het leven

Ons brein is een mooi ding. Veelal heb je namelijk maar focus op één ding tegelijk.

Door bezig te zijn met andere dingen dan je ex en het liefdesverdriet maak je het jezelf onmogelijk om er voortdurend bij stil te staan. Ga dan ook vooral leuke dingen doen.

Alleen. Met vrienden, vriendinnen of familie. Met wie of wat dan ook. Het is het beste wat je kunt doen om je liefdesverdriet los te laten. Al is het maar voor tijdelijk.

Natuurlijk denk je ‘s avonds, als je alleen in bed ligt terug aan je ex. Niet meer dan normaal. Maar als je het overgrote gedeelte van je dag bezig bent met andere zaken helpt het je bij het verwerken van de relatiebreuk.

Creëer afstand

Ken je het gezegde “je weet pas wat je mist als het er niet meer is”? Dan is dit een goed advies om voor jezelf (en voor je ex) om te achterhalen wat de toekomst je gaat brengen.

Misschien blijken jullie elkaar na de relatiebreuk wel zo erg te missen dat jullie inzien dat jullie een fout hebben gemaakt door uit elkaar te gaan. Jullie kunnen elkaar alleen gaan missen als er een afstand is tussen beiden.

Een radiostilte. Geen Whatsappjes, geen mailtjes, geen afspraakjes tussendoor. Gewoon elkaar even een tijdje niet zien of spreken.

Alleen dan kun je ontdekken of je liefdesverdriet draait om je ex (omdat je hem of haar gewoon echt als droompartner ziet) of dat het er om gaat dat je alleen bent komen te staan. Afstand creëert inzicht. Neem die afstand dan ook. En wie weet ben je in no-time weer terug bij je ex.

loslaten liefdesverdriet
Alleen door los te laten kun je ontdekken wat je mist…

Los het probleem op

Als je niets liever wilt dan je ex terugwinnen en het is uitgegaan vanwege een specifiek probleem: los het probleem dan op. Dit vergroot de kans dat jij en je ex weer herenigd worden.

Ook voor jezelf is het fijn om een probleem wat je hebt, opgelost te krijgen. Het brengt je rust en indien jij en je ex niet meer bij elkaar komen, heb je er in ieder geval van geleerd en zal je in een nieuwe relatie niet gauw opnieuw dezelfde fout(en) maken.

Wees eerlijk naar jezelf

Om liefdesverdriet los te kunnen laten zal je eerlijk moeten zijn naar jezelf toe. Is de kans minimaal dat je je ex terug gaat krijgen? Ga dan vooral niet tegen beter weten in blijven hopen dat het ooit weer goed komt tussen jullie.

Doe je dit wel, dan kan je liefdesverdriet inderdaad lichtjaren aanhouden en dat is zonde. Het leven hier op aarde is te kort om stil te staan bij mensen die komen en gaan op ons pad.

Het is uiteindelijk jouw pad en jij bent dan ook de enige die jezelf gelukkig kan maken. Geluk komt niet van anderen, al denken we dit vaak wel. Wees dan ook eerlijk naar jezelf toe en probeer objectief naar de situatie te kijken.

Er zijn genoeg trucs om je ex terug te krijgen, maar ze werken alleen als de kans ook reëel is dat jullie weer herenigd worden.

Hulp bij loslaten liefdesverdriet

We hopen je met bovenstaande tips een hart onder de riem te hebben kunnen steken. Ze zijn vrij eenvoudig toegepast, maar eerlijk is eerlijk: het is ook wel weer makkelijker gezegd dan gedaan.

Soms kun je sommige dingen niet alleen verwerken. Of is het beter om het niet alleen te verwerken. Liefdesverdriet wordt vaak als een rouwproces gezien en net als bij rouwverwerking kun je op verschillende manieren hulp en begeleiding krijgen bij het verwerken van je verlies.

Als jij denkt dat dit verstandig is in jouw situatie, bekijk dan eens de website van relatiecoach Michelle van den Berghe. Michelle heeft in haar jaren als relatiecoach met tal van mensen samengewerkt om van breuk tot doorbraak te komen.

Ook heeft ze haar befaamde Ex-Terug-Methode ontwikkeld waarmee je via een overzichtelijke leidraad inzichten krijgt waarmee je je kans vergroot om je ex terug te winnen. 1 op de 2 mensen die er mee aan de slag is gegaan heeft zijn of haar ex teruggekregen, dus zeker het proberen waard.

Als je ziek bent ga je immers ook naar de huisarts toch? En hetzelfde geldt voor als je wilt afvallen. Dan schakel je een diëtist in of ga je aan de slag met een (personal) trainer.

Bij het loslaten bij liefdesverdriet hoeft dit niet anders te zijn. Zoek hulp als jij denkt dat het je helpt. Je kunt er uiteindelijk alleen maar sterker van worden!

[su_button url=”https://jeexterugwinnen.nl/out/ex-terug-methode/” target=”blank” style=”flat” radius=”square” background=”#f9034c” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” icon=”icon: external-link”]Ja, Ik wil graag meer vrijblijvende informatie![/su_button]

Vond je dit artikel over loslaten bij liefdesverdriet leuk om te lezen? Laat het ons dan weten via een reactie hieronder. Vinden we altijd leuk om te lezen!

Een reactie plaatsen