Wil jij DIRECT je ex terug?! 👉 Start gelijk via deze pagina.

Je relatie terug? Zo moet je dit doen!

Wil je je relatie terug? Omdat je ex het heeft uitgemaakt of omdat jij juist spijt hebt van jullie relatiebreuk? Ontdek dan in dit artikel welke dingen je wél moet doen om je ex terug te krijgen en welke zaken je vooral niet moet doen als je je ex weer terug wilt winnen!

Je relatie terug krijgen

Je relatie terug krijgen gaat niet zomaar. Het is immers uitgegaan tussen jullie. Er is dus onderweg iets gebeurd wat de emmer heeft doen overlopen.

Misschien vanuit jou. Misschien door je ex. Als deze problemen niet al te groot waren (denk aan onoverkoombare zaken als overspel of geweld binnen de relatie), dan is er een goede kans dat jullie weer bij elkaar komen. Mits je het goed aanpakt natuurlijk…

Wil je je relatie wel terug?

Voordat we verder gaan met de dingen benoemen die je wél en niet moet doen om je ex terug te krijgen, zal je voor jezelf een vraag moeten beantwoorden. Eerlijk het liefst. Want je hebt er niets aan als je oneerlijk tegenover jezelf en je gevoelens bent.

“Wil je je relatie wel terug? Wil je wel echt terug naar je ex? Of mis je gewoon ‘iemand’ en gaat het niet specifiek om je ex vriend of vriendin?”

Dit is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. Als het namelijk gaat om zomaar iemand missen zal je in no-time weer liefdesverdriet ervaren.

Simpelweg omdat het opnieuw niet zal werken tussen jullie. Beantwoord deze vraag dan ook eerlijk voor jezelf. Alleen dan kun je stappen gaat maken om je ex weer voor je te winnen.

Redenen voor de breuk

Ook niet geheel onbelangrijk voordat je stappen gaat ondernemen om je ex terug te krijgen: wat is de reden van jullie relatiebreuk? Is dit iets heel groots geweest of gaat het om een opeenstapeling van kleine zaken en ergernissen?

Is er nog voldoende draagvlak voor een hernieuwde relatie? Is er een serieuze kans van slagen? Of is er zoveel gebeurd tussen jullie dat het op geen wijze ooit nog goed gaat komen?

Wederom weer belangrijke vragen die je jezelf moet stellen om teleurstellingen te voorkomen. Als de relatie ten einde is gekomen vanwege onoverkomelijke zaken is er waarschijnlijk geen basis meer voor een nieuwe relatie.

Aan de andere kant kun je – wanneer je de oorzaak van de breuk weet – voorkomen dat dit opnieuw een rol gaat spelen als jullie toch weer bij elkaar komen.

Eerst doen dus, voordat je met onderstaande tips gaat proberen je relatie terug te krijgen!

Tips om je relatie terug te winnen

Alhoewel deze tips je kunnen helpen om je ex terug te winnen, gaat het er in eerste instantie om dat jij weer tot jezelf komt na de relatiebreuk. Liefdesverdriet kan flink pijn doen.

Zeker wanneer jij niet degene bent geweest die een punt achter de relatie heeft gezet. Je kunt alleen aan een nieuwe relatie (met je ex) beginnen als je zelf weer helemaal lekker in je vel zit.

Ga dus vooral voor jezelf aan de slag met onderstaande tips en probeer vanuit daar je relatie weer terug te krijgen. De omgekeerde volgorde proberen te hanteren werkt uiteindelijk alleen maar averechts. Hoe verleidelijk dit soms ook kan zijn als je je ex heel erg mist.

Tip 1: Accepteren

Dit is de allereerste (en daarmee ook de belangrijkste) stap in het proces om je ex terug te krijgen. Je zult namelijk eerst moeten accepteren dat het uit is gegaan tussen jullie.

Accepteren dat je nu boos en verdrietig bent. Accepteren dat je liefdesverdriet ervaart. En accepteren dat je je ex terug wilt. Dit klinkt allemaal vrij logisch.

Maar in de praktijk blijkt het nog wel eens moeilijk te zijn om dit allemaal maar zo 1-2-3 te accepteren en er mee te dealen. Het is echter wel nodig voordat je verder gaat met pogingen wagen om je relatie weer terug te krijgen.

Focus op jezelf

Tip 2: Focus je op andere zaken in het leven

Deze tip valt samen met de eerste tip en helpt je om de boel gemakkelijker te accepteren. Hoe je het ook wendt of keert: het leven gaat altijd door.

Wat er ook gebeurt en wie je ook verliest. Belangrijk is dat je de waarde van de overige zaken in je leven alsnog weet te waarderen. Ja, het liefdesverdriet doet pijn.

Maar je hebt nu wel tijd om de (verstoorde) relatie met vrienden, vriendinnen en/of familie weer op te poetsen. Bezoek je opa of oma eens die je al maanden niet gezien hebt en ga vooral veel leuke dingen doen.

Door bezig te zijn met andere zaken dan je ex en het liefdesverdriet wat je nu ervaart, kun je onmogelijk met je gedachten bij je ex zijn.

Dit helpt om weer happy te zijn. Ook zonder je ex. En vanuit daar kun je dus gaan kijken naar mogelijkheden om je relatie weer terug te krijgen.

Eerst het geluk in jezelf vinden voordat je het gaat zoeken in anderen. Altijd!

Tip 3: Bouw een rustperiode in

Het is onmogelijk om iemand te missen als hij of zij nog voortdurend in je leven is. Dit geldt voor jou, maar ook voor je ex.

Hij of zij kan je nooit gaan missen als jij maar blijft appen, mailen en bellen. Niet doen dus. Bezoek niet zijn favoriete stamkroeg en wacht haar niet op bij haar sportschool.

Gewoon even een absolute radiostilte zodat je elkaar de tijd en de mogelijkheid gunt om elkaar te missen. Inzicht komt altijd wanneer je even afstand neemt.

Ze noemen het de helicopterview. Doe dit dan ook zeker in jullie situatie. Het zal je alleen maar helpen bij het terugkrijgen van je relatie.

relatietherapie online

Fouten die men maakt bij het terugkrijgen van hun ex

Onderstaande fouten zien we veel terug bij mensen die hun relatie weer terug willen krijgen. Wanhopig proberen ze zich vast te klampen aan de ex.

Iets wat alleen maar averechts werkt. We hebben de belangrijkste fouten dan ook voor je op een rijtje gezet zodat je er van kunt leren en succesvol kunt proberen de relatie met je ex te herstellen.

Fout 1: Je ex smeken om je terug te nemen

‘Needy’ over komen is nooit aantrekkelijk. Zeker niet als het om een ex gaat. Het slechtste wat je kunt doen is dan ook je ex smeken om een nieuwe relatie met je aan te gaan.

Laat zien dat je prima alleen verder kunt. Zelfs als dat nu niet zo voelt. Houd de eer aan jezelf en verlaag je nooit tot smeken. Je breekt er het eventuele respect wat er nog is, volledig mee af.

Fout 2: Para worden als hij of zij (snel) een ander heeft

Natuurlijk is het zuur als je ex al weer snel een ander heeft nadat het uit is gegaan tussen jullie.

In het artikel over “wat is een rebound relatie en waarom het niet erg is als je ex er 1 heeft” beschreven we al dat rebound relaties vrijwel nooit werken.

Voor jou dus ook absoluut geen reden om helemaal de pan uit te flippen als je ex begint te daten met anderen. Laat hem of haar lekker. Zo ontdekt je ex alleen maar welke dingen hij of zij van jou mist.

Misschien een goede tip (mits je hier zelf aan toe bent natuurlijk): volg zijn of haar voorbeeld op en ga zelf ook daten met anderen. Zo ontdek ook jij wat je juist zo aanspreekt in je ex en laat je zien dat je prima voor jezelf kunt zorgen.

Wie weet kom je wel tot de conclusie dat je eigenlijk helemaal niet terug wilt naar je ex omdat je iemand ontmoet die veel leuker is dan hem of haar!

Fout 3: Inschikken

Deze tip is alleen van toepassing wanneer jullie relatie ten einde is gekomen vanwege onoverkomelijke meningsverschillen. Wilde jij bijvoorbeeld geen kinderen en is het daarom uitgegaan?

Dan begrijp je zelf ook wel dat je niet opeens je standpunt moet gaan wijzigen omdat je ex wél graag kinderen wilt. Blijf trouw aan jezelf en houd vast aan je eigen standpunten.

Door in te schikken met zaken waar je het niet mee eens bent graaf je je eigen graf. Vroeg of laat gaat het namelijk tegen je werken en krijg je spijt van je inschikking.

In dat geval kun je beter zonder je ex verder gaan en wachten tot je iemand tegen het lijft loopt waarmee je wél op 1 lijn ligt.

Meer tips & tricks om je relatie terug te krijgen

We hopen je met bovenstaande tips en tricks een handje te hebben kunnen helpen om stappen te maken richting een hereniging met je ex. Er zijn echter natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen als je je ex terug wilt winnen.

Relatiecoach Michelle bundelde deze tips en tricks in haar boek ‘De Ex Terug Methode’.

In dit e-book vol tips en oefeningen ga je aan de slag met jezelf en krijg je bruikbare handvatten die je helpen jou en je ex weer te herenigen. 1 op de 2 die aan de slag ging met de methode kreeg zijn of haar ex weer terug. Een absolute aanrader dus als je je relatie terug wilt!

Een reactie plaatsen